top of page

Ontgifting

meer informatie

Om de immuunrespons te optimaliseren en de bijwerkingen van de behandeling te verminderen, moet het lichaam vrij zijn van zware metalen en toxines. In het postindustriële tijdperk worden we blootgesteld aan gifstoffen uit verschillende bronnen, waaronder: bijproducten van chlorering in drinkwater en badwater, luchtvervuiling, pesticiden en herbiciden uit voedsel, weekmakers en coatings in onze flessen en verpakkingen, kwik uit tandamalgamen en in zeevruchten. Schade aan het immuunsysteem door dergelijke toxines wordt vaak geassocieerd met het uitbreken van chronische ziekten en kanker. Het lichaam heeft veel geavanceerde mechanismen om toxische stoffen af ​​te breken en te elimineren. Elk medicijn, chemische stof, pesticide en hormoon wordt afgebroken of gemetaboliseerd door paden in de lever. Andere organen, zoals onze lymfatische systemen, nieren, darmen en huid, zijn betrokken bij het afscheiden van deze stoffen.

Veel van de giftige chemicaliën die het lichaam binnenkomen, zijn in vet oplosbaar. Dit betekent dat ze alleen oplossen in vette of olieachtige oplossingen en niet in water. Dit kan het voor het lichaam moeilijk maken om ze uit te scheiden. In vet oplosbare gifstoffen verplaatsen zich naar de vetweefsels en celmembranen, die zijn gemaakt van vetstoffen. Deze delen van het lichaam kunnen gifstoffen jarenlang opslaan. In tijden van oefening, stress of vasten kunnen de gifstoffen in het systeem vrijkomen, waardoor symptomen als hoofdpijn, slecht geheugen, maagpijn, misselijkheid, vermoeidheid en duizeligheid ontstaan.

Een detox-regime moet worden ontworpen om toxines te mobiliseren, terwijl het het vermogen van het lichaam ondersteunt om deze te elimineren. Er moet veel zorg worden besteed aan het openen van de detox-paden en zorgen voor een goede blaas- en stoelgang. Het borstelen en wassen van de huid is ook erg belangrijk.
 

Meer info PEMF
bottom of page